کار ما مطبوعاتیها شباهت زیادی به فروشندگان و فعالان نتورک دارد. از این حیث که باید به افراد زیادی زنگ بزنیم، با افراد زیادی ملاقات کنیم، آنها را اقناع کنیم که وقتشان را به ما اختصاص دهند تا بتوانیم مصاحبه یا گزارش یا اطلاعاتی را چاپ کنیم. غالباً هم با پاسخ منفی روبهرو میشویم. به همین دلیل از جملات و رویکردهای فروشندگان و بازاریابها، زیاد درکارم استفاده میکنم. گاهی چیزکی مینویسم از اطلاعاتی که جستجو کردهام . اینها را توی دفترچهام نوشتم. مینویسم اینجا؛ گفتم شاید به درد شما هم بخورد. از چند فعال معروف حوزه نتورک؛ اولی که در خود آمریکا کار میکند و فوقالعاده معروف است.
دکتر الهام دریک:
- توی نتورک و هر بیزینسی، فشار زیادی میاد. تحمل کن. به این منظور ماهیچه ریجکت رو باید قوی کنی؛ ماهیچه جواب نه شنیدن. باید خیلی بزرگ و گنده بشه. هرچقدر این رو بزرگتر کنی، قویتر و موفقتر میشی. چطور گنده میشه؟ کسانی که نه میگن، میگن این چیه میگی، برو بابا. کسانی که میگن بله، اثری ندارند.
- نمیدونین توی این ده سال چقدر نه شنیدم. اما هر نه، یک قوی شدن ماهیچه است. میگم چه معلم خوبیه، داره یادم میده چطور بمونم، بایستم، نذارم این نهها من رو بشکنن. این ادراک من را سریعتر قوی میکنه. پس ممنون اونا هستم.
- یکی از دوستان پزشکم، خانمش زنگ زد. تولدشون بود. گفتم نیستم، با هنسن سمینار دارم. ولی بلیت میگیرم و هتل و .، با من، بیایید که بعد از سمینار تولد بگیریم. آمدند. وسطش دکتره، که خیلی هم متخصص بود، گفت ازت متشکرم شش، هفت دفعه به من گفتی و من گفتم نه. اگه نگفته بودی، الان که وضعت را میدیدم، ازت عصبانی میشدم. این من رو واقعا سیخ کردن موهام رو. شاید نفری که دارد نه میگوید، بعدا چنین حرفی به تو بزند.
- عصبانی بودن پل خوبی است، اما خانه خوبی نه. بهتر از بیتفاوتی است. بیتفاوتی یعنی کاری برای زندگی و کارم نمیخام بکنم. عصبانیت یعنی از شرایط فعلی ناراحتم، میخام کاری بکنم، برم جلو. بیتفاوتی انرژی سست و ضعیفی بهتون میده، ولی عصبانیت انرژی خوبی میده. ولی صرفاً پله است.
- شما دو جور از بیزینس خودتون کویت میشی؛ یا کاملاً ول میکنی و میری، یا میمونی، ولی عملاً کاری نمیکنی؛ این هم نوعی کویته.
- اگه احساس بیتفاوتی میکنی، باید سئوال بپرسی و انرژی رو بالا بیاری؛ عصبانی بشی. که این چه وضعیه، نمیخام این وضع رو.
- اینکه بگویید کاشکی فلان و بهمان، یک احساس درونتان میرود و این احساس میشود انرژی. انرژی شرم و ناامیدی و پشیمانی خیلی ضعیف و منفیه. اما انرژی امیدوار بودن یا عشق خیلی سریع حرکت میکنه. اگه پول میخای، نگو چرا ندارم؟ احساس منفی رو به داخلت میفرسته. مدام بقیه این جوری رو جذب میکنی.
- از پله و احساس غرور هم استفاده کن. اینکه چرا بقیه تونستن و من نتونم. من چی کم دارم مگه؟ غرور انرژی بهتری نسبت به عصبانیت دارد، ولی باز گذرگاه است.
- پله آخر شجاعت است. بعد از احساس عصبانیت و غرور، باید دست به اقدام بزنید؛ با اینکه ترس داری، با این:ه میگی نمیشه. از این پله به بعد انرژیها مثبته.
سید مجید محمودزاده:
- تو زندگیت باید از یه چیزی خجالت بکشی. تا بتونی ویژن تیک بزنی. یه نفر از یخچال خالی خونهش خجالت میکشه. یکی از دستای پینه بسته پدرش. یکی از موی سفید و صورت چروک مادرش. در هر صورت باید یه چیزی تو رو خجالت بده. وقتی به این مرحله رسیدی و مضطر شدی، اکانتهای بالا مال توس، نت ورک میشه ارث پدریت. هر طور شده نتیجه میگیری.
رضا مسگرلو:
- راز موفقیت؟ هیچ. فقط این فرصت و محصولات رو با هر کس و همه کس تقسیم میکنم و مردم خودشون به من ملحق میشن.
----------------------------------------------------------------------
درباره این سایت