دیروز توی بالکن رومه همشهری نشسته بودم و داشتم استراحت میکردم. بچهها کمی دانه و ارزن ریخته بودند برای پرندهها. اولش سر و کله یک کلاغ پیدا شد. بعد که کلاغ تشریفش را برد، یک دفعه دهها کبوتر سر و کلهشان پیدا شد. من هم بیحرکت بیحرکت نشسته بودم و فقط تماشا میکردم. بعدش ناگهان یک دفعه پر گشودند و رفتند. ربطی به من نداشت؛ خودشان دلشان خواست که بروند.
در اینجا بود که یاد جمله معروف جیمران افتادم که میگفت: موفقیت دنبال کردنی نیست، جذب کردنی است. درست مثل پروانه. شما گل میشوید و پروانه سر و کلهاش پیدا میشود. در مورد این پرندهها نیز چنین بود. با خودم فکر کردم اگر بخواهم یکی از اینها را دنبال کنم، باید سوپرمن باشم، با کلی امکانات پرواز و قدرتهای ویژه. تازه آن وقت هم خیلی خسته خواهم شد. ولی وقتی مقداری دانه و ارزن بریزید، به راحتی سر و کله پرندگان پیدا میشود.
بس است دیگر؛ خودتان را با این همه تقلا کردن و دست و پا زدن و دنبال موفقیتهای رفتن خسته نکنید. از خودتان بپرسید که باید چطور آدمی بشوم که موفقیت به سمتم بیاید. سپس روی خودتان کار کنید. باید صریحالهجهتر بشوید؟ پرکارتر بشوید؟ باسوادتر بشوید؟ ماهرتر بشوید؟ قابل اعتمادتر بشوید؟ هر چه که لازم هست، بشوید تا نیاز به تعقیب موفقیت نداشته باشید و خود موفقیتهای ریز و درشت، به سمت و سوی شما خواهند آمد.
لطفاً دیگر دنبال موفقیت ندوید؛ همین.
درباره این سایت