انسان در روز چند ساعت میخوابد؟ یحتمل بین شش تا هشت ساعت. دارم حد نرمال را مطرح میکنم. حالا ممکن است بعضیها بیشتر یا کمتر از این میزان استراحت شباهنگاهی داشته باشند.
اما وقتهای ما در ساعت بیکاری چگونه میگذرد؟
بهتر است که سئوال را یکجور دیگر مطرح کنم:
وقتهای ما در ساعت بیداری چگونه باید بگذرد؟
من مدتها فکر میکردم که فعالیتهایی که ارزشافزوده مالی و اقتصادی و بیزینسی و شغلی و سازمانی نداشته باشند، چندان ارزشی ندارند.
ماحصل این دیدگاه چه بود؟
مدام خسته، مدام درگیر، مدام آشفته بودم. مگر میشد آدم همه ساعتهای بیداری را چنین بگذراند؟
تا اینکه در کتاب اصول موفقیت جک کانفیلد به یک نکته مهمی رسیدم؛ انسان باید تمام وقتهایش را درگیر فعالیتهای مولد باشد. اما فعالیتهای مولد، صرفاً فعالیتهای شغلی نیستند؛ صرفاً شامل فعالیتهایی که به یک آورده مالی منتهی میشوند، نیستند.
فعالیتهای مولد، میتوانند منجر به ارزشافزودههای عاطفی، خانوادگی، ارتباطی، علمی، معنوی، جسمی و . بشوند. اینکه شما وقتی را با فرزندت طی کنی و با او صحبت و باز کنی. اینها میشوند فعالیت مولد. اما اینکه بدون مصرف جلوی تلویزیون بنشینی، این میشود یک فعالیت غیرمولد. یا وقتگذرانی مجازی در فضای اینترنتی و شبکههای مجازی میشود غیرمولد.
اما تمیز کردن خانه و کمک کردن به همسر در کار خانه و گفتگو با او برای رفع مشکلات ارتباطی، میشود فعالیت مولد. سفر رفتن برای تقویت ارتباط خانوادگی و کشف مناطق جدید و دنیادیدهتر شدن، میشود فعالیت مولد. ولی همینجوری سفر رفتن و هیچ کاری نکردن، میشود غیرمولد.
اینها دیگر کمابیش مشخص است.
فعالیتهای غیربیداری شما باید صرف فعالیتهای مولد بشود؛ نه صرفاً فعالیتهای درآمدزا. حالا این فعالیتهای درآمدزا بخشی از این فعالیتهای مولد هستند، نه همه آن. اینکه فکر کنید این دو همپوشانی کامل دارند، سرآغاز استرس و عدم بهرهوری شما در زندگی خواهد بود.
یک زندگی سراسر درگیر با فعالیتهای مولد، میتواند برای شما شگفتانگیز باشد؛ در این صورت زیاد هم حس اینکه پولی و اقتصادی شدهاید به شما دست نخواهد داد. امروزه بیشتر مردم فکر میکنند که پولی شدهاند و پول هم نمیتواند رویکرد کاملی به زندگی شما بدهد؛ هرچند که لازم است.
پس به فراتر از فعالیتهای درآمدزا بیندیشید؛ به مولد بودن. معنا میدهد به زندگیتان.
------------------------------------------------------------------------------
درباره این سایت